Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Τάκη, προκριθήκαμε!!!

Κι όμως φίλε Τάκη είναι αλήθεια, πριν ακόμα κλείσεις τα 25 θα έχει δει την εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο σε τρια Euro (το ένα το σήκωσε κιόλας) και δύο Μουντιάλ.

Ποιος θα το έλεγε αυτό στο μπαμπά σου, όταν έκλαιγε 10 χρονών πιτσιρίκι με την καταδικαστική ισοπαλία επί της Ρουμανίας το 1969.

Να που ο τροχός γύρισε κι φτάσατε και οι δύο να πανηγυρίσετε μια σπουδαία πρόκριση επί της Ρουμανίας μετά από ισοπαλία μάλιστα.

Κι όμως Τάκη μου, εσύ δεν ήσουν αυτός που πολλές φορές έκλεινες απηυδισμένος την τηλεόραση με το θέαμα που παρακολουθούσες; Εσύ δεν ήσουν που έβριζες παίκτες και προπονητές;

Φάτα τώρα. Σαφώς και είχες δίκιο Τάκη μου που έκανες κριτική, κανείς άλλωστε δεν είναι υπεράνω αυτής, αλλά πολλές φορές ήταν παράλογη. Έλα παραδέξου το, ξεπέρασες πολλές φορές τα όρια.

Όπως τότε που έλεγες τον Σάντος «άμπαλο» επειδή δεν έβαζε μέσα παίχτη της ομάδας σου. Φάτα τώρα, που ο Σάντος πάει Μουντιάλ με παίκτες που ο ίδιος διάλεγε, ακόμα κι όταν τον κατηγορούσες ότι «έπαιρνε χαρτάκι».

Τάκη σόρυ που σου το λέω αλλά εσύ δε βλέπεις την εθνική αλλά στην εθνική βλέπεις το Μήτρογλου του Ολυμπιακού, τον Κατσουράνη του ΠΑΟΚ, τον Καρνέζη του Πανθηναϊκού κοκ.
Σαφώς και έχει δικαίωμα να πανηγυρίσεις Τάκη μου όπως και όλοι άλλωστε αυτή τη πολύ σπουδαία επιτυχία.

Αυτό είναι άλλωστε το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της εθνικής, η διάρκεια. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δώσει το παρών σε πέντε από τις έξι τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Μόνο η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία έχουν καταφέρει να προκριθούν και στις έξι.

Αυτό είναι αν μη τι άλλο μια σπουδαία επιτυχία. Η απουσία της από του Μουντιάλ του 2006 μπορούμε να πούμε πλέον ότι η εξαίρεση. Κανόνας πλέον για την εθνική ομάδα αποτελούν οι προκρίσεις και αυτές χτίζουν το χαρακτήρα και των παικτών αλλά και της ομάδας.

Κάπως έτσι εδραίωνεσαι στο διεθνές προσκήνιο, ως μια πολύ καλή ομάδα. Κι ας μην έχεις στην σύνθεσή σου, ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε Ιμπραΐμοβιτς (αυτό ήταν καρφάκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου