Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Συμπεράσματα μιας παρολίγον ήτταςΤο μπάσκετ είναι ένα καταπληκτικό άθλημα, ειδικά αν ένα παιχνίδι εξελίσσεται σαν το χθεσινό του Ολυμπιακού.

Εντάξει Τάκη μου εμείς που είμαστε ουδέτεροι το ευχαριστηθήκαμε αλλά ρώτα και το Γιώργο Μπαρτζώκα που κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό βλέποντας να σπαταλά τόσο χρόνο η ομάδα του για να μπει στο παιχνίδι και στο τέλος να παίρνει μια αγχωτική νίκη με τρίποντο – buzzer beater του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Η αλήθεια είναι ότι στις μετά το παιχνίδι συζητήσεις κυριάρχησαν δύο ζητήματα. Αυτοί που είδαν το παιχνίδι έτσι κι αυτοί που το είδαν αλλιώς. Χαίρω πολύ χαζή, είτε έτσι είτε αλλιώς θα το βλέπουμε πάντα το παιχνίδι, είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε (λέει ο Τάκης).

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ίσως αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός έπρεπε να το χάσει (ο Τάκης σε αυτή την απλουστευμένη λογική βγάζει σπυριά). Τάκη μου άσε να αιτιολογήσω και μετά μου τα «ψέλνεις».

Αυτό είναι το κακό με τους άνδρες όταν μιλάνε με μια κοπέλα για αθλητικά. Είναι τόσο προκατειλημμένοι απέναντί τους που ότι πούνε πρέπει να το περνούμε ως θέσφατο.

Προσπερνώντας αυτές τις σκέψεις και αναλύοντας την προηγούμενη, ίσως αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να το χάσει ο πρωταθλητής Ευρώπης για τον εξής απλό λόγο. Οι νίκες (όχι απαραίτητα οι καλές εμφανίσεις) είναι οι παγίδες που οδηγούν στο εφησυχασμό. Πόσες ομάδες άλλωστε που πήγαιναν τρένο τέτοιες μέρες το Μάιο (όταν και κρίνονται τα τρόπαια) εμφανίζονταν αδύναμες να διεκδικήσουν κάτι καλό.

Να σημειωθεί επίσης ότι τυχόν ήττα αυτή τη στιγμή θα ήταν «ανώδυνη» αφού ο Ολυμπιακός έχει ήδη στην επόμενη φάση. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει κάνει ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στην ιστορία του στο θεσμό αλλά τα ρεκόρ δεν είναι τίτλοι (πολύ σκληρό αλλά η ομάδα του Ολυμπιακού έχει δημιουργήσει πλέον προσδοκίες).

Ναι μεν οι παίκτες αλλά και ο κόουτς Μπαρτζώκας επεσήμαναν τον κίνδυνο αλλά αυτό δεν αρκεί. Τα λόγια τα καταπίνει ο αέρας, αντιθέτως αν δεν μπουν ξανά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, τα στοιχεία που τον έκαναν δις (και μάλιστα συνεχόμενα) πρωταθλητή τότε θα υπάρχει στην πορεία του χρόνου πρόβλημα. 

Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που το βλέπουν τελείως αλλιώς. Πλέον ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο που αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεται καν να πατήσει το γκάζι για να τα πάρει. Δείγμα ότι η ομάδα έχει μεγαλώσει μέσα από τις ανατροπές. 

Ανατροπή στην Πόλη όταν έγραψε ένα από τα μεγαλύτερα έπη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ανατροπή στο Λονδίνο όταν επιβεβαίωσε το δικό του παραμύθι. Και πόσες ακόμα μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που έχουν καταστήσει τον Ολυμπιακό ένα φαινόμενο στα Ευρωπαϊκά παρκέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου