Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

20+1 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν ο άντρας σας βλέπει μπάλα

Γυρίζεις σπίτι από το φροντιστήριο των παιδιών που είχες πάει για ενημέρωση. Στο σαλόνι κάθεται ο άνδρας σου με συνηθισμένη «παρέα». Μια μπύρα και ένα σουβλάκι (λες και δεν είχε φαΐ στο ψυγείο). Ξέχασες ότι σήμερα είναι Τέταρτη κι παίζει ο Θρύλος στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι η ομάδα του και πρέπει να υποστείς και πάλι το «μαρτύριο των 90 λεπτών». Μπορεί να σου αρέσει κι εσένα να βλέπεις μπάλα αλλά έχεις να διαβάσεις τα παιδιά. Είναι η ώρα που πρέπει να κάνεις το κορόιδο και να υπακούσεις στους περίεργους κανόνες του άνδρα σου που θέλει να δει τον αγώνα.

Ως καλή και υπάκουη σύζυγος εσύ κατά τη διάρκεια του αγώνα:

1.Δεν πρέπει να σταθείς μπροστά από την τηλεόραση. Αυτό ενοχλεί το μέσο τηλεθεατή. Εντάξει, η τηλεόραση είναι στο σύνθετο αλλά δεν είναι ώρα να ψάξεις το εκκαθαριστικό της εφορίας.
2. Μην χαμηλώσεις την ένταση της τηλεόρασης. Μπορεί να ακούγεται μέχρι το απέναντι τετράγωνο σε σημείο που να απορείς με την ακοή του. Είναι από τα πρώτα πράγματα που κάνει μια γυναίκα. Μην το επιχειρήσεις, εσύ θα χάσεις.
3. Μην του πάρεις το τηλεχειριστήριο. Ως άντρας θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Άσε που φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξεις κανάλι.
4. Μην αλλάξεις κανάλι (συνέχεια από το προηγούμενο). Ακόμα κι όταν έχει διαφημίσεις ημιχρόνου. Ο λόγος που κανείς άνδρας δεν το θέλει αυτό παραμένει άγνωστος.
5. Μην κλείσεις την τηλεόραση. Μπορείς να το κάνεις για να τον εκδικηθείς αλλά όχι για κάποιο άλλο λόγο. Να ξέρεις ότι θα υπάρξουν αντίποινα σίγουρα. «Θυμάσαι τότε που μου έκλεισες την τηλεόραση ενώ έβλεπα τον Ολυμπιακό;» (σα να το βλέπω μπροστά μου)
6. Μην του κάνεις παράπονα. Μπορεί να παρήγγειλε τη στιγμή που του είχες ετοιμάσει κεφτέδες (που μόνο εκείνος τρώει) αλλά κάνε υπομονή. Μπορείς να του τα κρατήσεις και να τα φάει αύριο
7. Μην του απευθύνεις το λόγο (συνέχεια από το προηγούμενο). Του αποσπάς την προσοχή. Σημείωσε ότι θέλεις να του πεις και του τα λες στο ημίχρονο ή στο τέλος του αγώνα.
8. Μην πάρεις τηλέφωνο την ώρα που βλέπει αγώνα. Ισχύει ότι και στο προηγούμενο. Δεν πειράζει αν μια μέρα δε μιλήσεις με την αδερφή σου.
9. Μην κάτσεις δίπλα του. Το θεωρεί γρουσουζιά. (Κάνε το σταυρό σου και κάτσε αν θέλεις στην πολυθρόνα ακριβώς δίπλα).
10. Μη γελάσεις που τον βλέπεις να αλλάζει συνέχεια θέση. Προσπαθεί να βρει την πιο γούρικη. Μη σου κάνει εντύπωση αν η ομάδα του σκοράρει και στέκεται όρθιος να κάτσει έτσι για όλο τον υπόλοιπο αγώνα.
11. Μην κάνεις την έξυπνη. Ξέρεις τον Μπέκαμ, ξέρεις τον Κριστιάνο αλλά μέχρι εκεί. Δε νομίζω ότι γνωρίζεις περισσότερα από εκείνον. (και να ξέρεις καλό είναι να το αποσιωπήσεις).
12.Μην του λες να μην βρίζει. Άνθρωπος είναι και ειδικά αν το παιχνίδι δεν πάει καλά λογικό είναι να ξεφύγει.
13. Μην τον ρωτάς συνέχεια πότε τελειώνει. «Μια φορά κάθισα κι εγώ να δω αγώνα και μου το έχεις βγάλει από τη μύτη». Αν δεν έχει όρεξη να ακούσεις αυτή τη φράση κάνε υπομονή. 90 λεπτά είναι θα περάσουν.
14. Μην τον ρωτάς πόσο είναι το σκορ. Ειδικά αν καταλάβεις ότι η ομάδα του χάνει. Θα έχει νεύρα.
15. Μην αρχίσεις τα γούτσου γούτσου. Είναι δύσκολο να διαλέξει. Μην τον αναγκάσεις.
16. Μην κοιμήσεις το μωρό στο σαλόνι. Δεν πρόκειται να κοιμηθεί ποτέ.
17. Μην προσπαθείς να ηρεμήσεις το μωρό στο σαλόνι. Το ντουετάκι κλάμα μωρού- Σωτηρακόπουλος και μάλιστα στη διαπασών θα σου σπάσει τα νεύρα. Η μόνη χαμένη θα είσαι εσύ. (Ο άντρας σου δεν πρόκειται να χαμπαριάσει τίποτα)
18. Μην καθαρίσεις το σαλόνι. Ακόμα κι αν έχει χυθεί μπύρα. Δημιουργείς αρνητική ενέργεια (σύμφωνα με εκείνον).
19. Μην του στείλεις μήνυμα. Μπορεί να μην είσαι σπίτι και να τον έχεις πεθυμήσει. Δεν πρόκειται να σου απαντήσει.
20. Μην τον πάρεις τηλέφωνο. Ισχύει ότι και στο προηγούμενο. Δεν πρόκειται να το σηκώσει ποτέ.
20+1. Μην γεννήσεις. Είναι ακραίο αλλά «αν σου κάτσει» (που έλεγε κι η διαφήμιση) μπορείς να περιμένεις 2 ωρίτσες. Εδώ έκανες υπομονή 9 μήνες. :P
*Το κείμενο αναρτήθηκε και στο eimaimama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου