Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Λήξ'το τώρα

Όταν δεν έχει ενδιαφέρον δεν έχεις όρεξη να δεις ακόμα και την ομάδα σου. Έλα τώρα φίλε αναγνώστη, αν δεν είσαι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ποσώς σε ενδιαφέρει η τροπή του πρωταθλήματος. Φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ασχολείται με τη συμπαθέστατη κατά τα άλλα οπαδό του ΟΦΗ (όχι Τάκη δεν εμπεριέχει ίχνος ζήλιας το συγκεκριμένο σχόλιο).


Απλά περιμένεις μέχρι το Μάιο για να δεις που θα καταλήξει η ομάδα σου, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον πρώτο που λίγο πολύ είναι από τώρα γνωστός. Τάκη μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, κι εσύ το ξέρεις κι ας μη θέλεις να το παραδεχθείς.

Η ήττα από την ήττα έχει διαφορά, επίσης η ισοπαλία με την ισοπαλία. Μπορεί να χάσεις με 7-0 από τη Μπαρτσελόνα αλλά να έχεις προσπαθήσει. Μπορεί να έχεις φέρει ισοπαλία με τον Πλατανιά και να μην έχεις προσπαθήσει καθόλου. Ο Τάκης μου επισημαίνει ότι και για να πάρεις ισοπαλία (δηλαδή να βάλεις γκολ στον Πλατανιά που προηγήθηκε) έχεις καταβάλει κάποια προσπάθεια.

Προσπάθεια έκανε μια ομάδα που φορούσε μπλε (ούτε καν πράσινα) και είχε σήμα το τριφύλλι. Δεν ξέρω πως λέγεται αλλά σίγουρα όχι Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δε θα πανηγύριζαν ποτέ την ισοφάριση (!!) με αντίπαλο τον Πλατανιά. Θα άρπαζαν τη μπάλα και θα έτρεχαν στη σέντρα για να πάρουν τη νίκη.

Κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι η ομάδα σου έχει κατέβει επίπεδο και δεν είναι πια ομάδα κορυφής. Ίσως ούτε καν ομάδα πλέι-οφ. Τάκη πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να δεχτείς την αλήθεια. Όπως καταλάβατε ο Τάκης είναι Παναθηναϊκός, ντρέπεται να το παραδεχτεί αλλά έτσι είναι. Τώρα που δεν έχει ενδιαφέρον το παίζει αντικειμενικός.

Πτέρυγες, κέντρο, τερματοφύλακας, πρέσινγκ κι άλλες λέξεις που δεν έχουν σχέση με την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού. Είναι θέμα ρόστερ (βουλωμένο γράμμα). Ακόμα και το καλύτερο σεφ να έχεις αν του δώσεις αυγά θα σου φτιάξει μια (πολύ καλή μεν αλλά) ομελέτα. Τίποτα παραπάνω. Έτσι κι Αναστασίου, με τόσους παίκτες από την ακαδημία (χωρίς εμπειρία δηλαδή) και ξένους που δεν είναι και από το πάνω ράφι τι περιμένεις.

Μπορεί βέβαια τα πράγματα να αλλάξουν και η ομάδα να βρει ρυθμό αλλά μέχρι τότε είναι πιθανό το τρένο για τα πλέι οφ και την Ευρωπαϊκή έξοδο να έχει χαθεί οριστικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου