Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μέγας είσαι Τόνυ και θαυμαστά τα έργα σου

Η αλήθεια είναι μας ξενέρωσε η εθνική μπάσκετ αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό να μην ενδιαφερθούμε για το Ευρωμπάσκετ. Ο Τάκης βέβαια είδε μόνο τον τελικό αλλά αυτός έχασε γιατί έγιναν πολλοί ωραία παιχνίδια σε όλους τους αγώνες.


Τέλος πάντων, αν δεν το έχετε μάθει τον τίτλο πήρε η Γαλλία για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον Τόνι Πάρκερ να παίρνει και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά. Ο Τάκης λύσσαξε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δικαιούταν ένα μεγάλο τρόπαιο με την εθνική του ομάδα και να που τα κατάφερε.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι Γάλλοι έχουν σα Θεό τον Τόνυ Πάρκερ. Όχι γιατί ήταν παντρεμένος με την Εύα Λονγκόρια, την οποία και απάτησε αλλά γιατί ποτέ δεν είπε «όχι» στην εθνική του ομάδα.

Από το 2001 (σε ηλικία 19 χρονών) λαμβάνει μέρος σε Ευρωμπάσκετ ο Τόνυ και να που ήρθε για αυτόν η δικαίωση. Και για τον Τάκη που είχε λυσσάξει από την αρχή του τουρνουά με τη Γαλλία. Σήμερα έμαθα ότι την είχε παίξει και στο στοίχημα, αύριο περιμένω κέρασμα.

Η Γαλλία τα κατάφερε βέβαια με τον Πάρκερ πολύ χαμηλά από τα δικά του υψηλά στάνταρ αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του δεν τον χρειάστηκε και τόσο σήμερα. Εκεί που τον χρειάστηκε ήταν παρών και με το παραπάνω (ημιτελικός με Ισπανία).

Ο τελικός έχω την εντύπωση ότι έμοιαζε λίγο με τον δικό μας απέναντι στη Γερμανία το 2005 και με των Ισπανών με τους Σέρβους το 2009 δηλαδή πολλά με λίγα αλλά τι να το κάνεις. 

Ο ουσιαστικός τελικός δηλαδή για τους Γάλλους ήταν το παιχνίδι με την Ισπανία. Παρεμπιπτόντως αυτή τη νίκη πέραν των Γάλλων πρέπει να την πανηγύρισαν και πολλοί Έλληνες και απορώ γιατί.

Ας επιστρέψω στον Τόνυ γιατί θα συγχυστώ και να πω ότι ο ίδιος δήλωσε ότι θα δίνει το παρών μέχρι το 2016. Φωτιά στα μπατζάκια μας δηλαδή γιατί με τούτα και με κείνα θα ξεπεράσει το Νίκο Γκάλη στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ (996 με τους 12 του τελικού με τον Γκάλη να έχει 1030).

Και να πεις ότι εντυπωσιάζει με το παρουσιαστικό του θα πω εντάξει. 1.88 δεν το λες και ψηλό για μπασκετμπολίστα, ούτε με τρομερό μυϊκό σύστημα, μπράτσα δηλαδή και κοιλιακούς. Τι να τα κάνεις αυτά άμα είσαι έξυπνος και πανούργος (με την καλή έννοια πάντα).

Έτσι 12 χρόνια ο Τόνυ στην εθνική Γαλλίας. Και να φανταστείς ότι η λέξη φιλότιμο δεν μεταφράζεται στα γαλλικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου