Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σ' έστησαν σε μια γωνιά (του κόρνερ)

Μετά από τέτοια ήττα τι να γράψεις πραγματικά. Είχα ετοιμαστεί για τη μεγάλη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ όσο καλύτερα μπορούσα και ο Ολυμπιακός με απογοήτευσε.


Είχα στρώσει το καλό μου κάλυμμα στον καναπέ και είχα βάλει του Τάκη το καλό το ουίσκι. Αυτό προστάζει η γιορτή του Τσάμπιονς Λιγκ. Να φορά τα καλά σου και να απολαμβάνεις τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Κάπως έτσι μπήκε και ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την  πλούσια Παρί. Κουστουμαρισμένος και με καλογυαλισμένα παπούτσια. Μπήκε πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι είχε δοκάρι με το Βάις, κράτησε μπάλα, είχε δεύτερο δοκάρι και κάπου εκεί έρχεται το πρώτο σοκ. Ο Τάκης το είπε ως το «νόμο του ποδοσφαίρου».

Στην πρώτη της ευκαιρία η Παρί βάζει γκολ, αντίθετα με την εικόνα του ματς (φράση κλισέ που χρησιμοποιούμε όλοι) με τον Καβάνι. Καταφέρνει και ισοφαρίζει μετά από πέντε με μια γκολάρα του Βάις και καταφέρνει και διατηρεί το ρυθμό του παιχνιδιού (δεύτερη φράση κλισέ) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όσο και να έψαξα Ολυμπιακό δεν κατάφερα να βρω. Το κοστούμι που φορούσε στο πρώτο ημίχρονο ότι μόνο τσαλακώθηκε αλλά λερώθηκε. Λερώθηκε πολύ. Ανεξήγητα, έμεινε από δυνάμεις (τρίτη φράση κλισέ) και αφέθηκε στα κέφια της πολύ πλούσιας Παρί.

Και τα τρία γκολ που δέχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καρμπόν. Και να θέλανε δηλαδή οι παίκτες της Παρί να το κάνουν δε θα μπορούσαν με τέτοια ομοιότητα. Στα τρία κόρνερ τρία γκολ. Προς στιγμήν νόμιζα ότι ήταν λάθος του σκηνοθέτη και έδειξε το ίδιο γκολ τρεις φορές.

Εν τω μεταξύ το παράξενο που νομίζω ότι  συμβαίνει πολύ συχνά είναι ότι μαθαίναμε τα γκολ της Παρί από τον γείτονα που πανηγύριζε κάθε γκολ της. Μετά έμαθα ότι δεν ήταν Γάλλος (όχι ότι μου προκάλεσε καμία έκπληξη). Αυτή είναι μια συνήθεια των ανδρών που δε θα συνηθίσω ποτέ (μαζί με το ροχαλητό).


Ο Τάκης μου λέει ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Το θυμάμαι άλλωστε από το σχολείο όταν ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής διαφορών «πειραγμάτων». Είτε δεχόταν, είτε τα έκανε ο ίδιος. Τότε όμως ήμασταν ανήλικα, ότι 25 χρονών μαντράχαλοι Τάκη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου