Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Χίλιες φορές αλίμονο

Σήμερα απέφυγα να φάω κατά τη διάρκεια του αγώνα για να αποφύγω τυχόν πνιγμό. Κόντεψα να τον πάθω στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ισπανία εν μέσω των πανηγυρισμών. Τελικά δεν τον απέφυγε η εθνική ομάδα μπάσκετ που παραδόθηκε στη Σλοβενία, σχεδόν αμαχητί.


Μεγάλη σύγχυση το σημερινό παιχνίδι. Να βρίζω από τη μία θεούς και δαίμονες για το γεγονός ότι δε μπορούσαμε να σταυρώσουμε ριμπάουντ από το πολύ σκληρό παιχνίδι των Σλοβένων και από την άλλη στο τελευταίο πεντάλεπτο γιατί κάναμε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Το είχα πιστέψει.

Όχι μόνο εγώ αλλά και όλη η γειτονιά που ήταν στο πόδι και πανηγύριζε σε κάθε καλάθι. Αυτή η εθνική ομάδα έχει δώσει το δικαίωμα σε όλους να πιστεύουμε ότι μπορεί να ανατρέψει ένα τέτοιο παιχνίδι. Αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.

Κάπως έτσι ο Αντρέα Τρινκιέρι έμεινε και πάλι μόνος. Έτσι είναι Αντρέα μου, έχεις κι εσύ ευθύνη για αυτή την εθνική, τη μεγαλύτερη από όλους. Για τους παίκτες που πήρες, (αντίστοιχα για αυτούς που έκοψες από την αποστολή) για τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα παιχνίδια, για το γεγονός ότι ξεχνάς παίκτες.

Είσαι βέβαια άπειρος σε τέτοιο επίπεδο. Ο Μάλκοβιτς που αντιμετώπιζες σήμερα έχει τα διπλάσια χρόνια από εσένα στους πάγκους και ο Ντέτμαν της Φινλανδίας επίσης. Προπονητικά δηλαδή Αντρέα μου είσαι ακόμα παιδί, έφηβος.

Είναι κρίμα, μετά από μια νίκη με την Ισπανία, που ουσιαστικά την έβαλε πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, έκανε μια πολύ άσχημη εμφάνιση που την θέτει ουσιαστικά εκτός συνέχειας Ευρωμπάσκετ (πλην εξαιρετικού θαύματος) και εκτός Μουντομπάσκετ. Ο Τάκης λέει ότι αυτό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο στραπάτσο μετά την απουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι το μόνο πράγμα που θα συμφωνήσω μαζί του. Με την Ιταλία ο Μπελινέλι κατάφερε και έβαλε 27 πόντους, με τη Φινλανδία ο Κοπόνεν 29 και σήμερα ο Ντράγκιτς 28 (σε 26 λεπτά) με τον αδερφό του να προσθέτει άλλους 11.

Χάθηκε κι αυτοί να συνεργαστούν ανοίγοντας μια χασαποταβέρνα?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου