Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αντέχεις;;;

Δύσκολο να πρέπει να δεις αγώνα το μεσημέρι. Πρέπει να μαγειρέψεις, να πλύνεις τα πιάτα και να βάλεις κι ένα πλυντήριο για να απλώσεις στο ημίχρονο. Τελικά κατάφερα να δω την εθνική στο μπάσκετ προλαβαίνοντας στο τσακ το πρώτο τζάμπολ στις 3 και μισή. Με την απογοητευτική εμφάνιση της εθνικής και την ήττα μου έκατσε βαρύ το μεσημεριανό μενού.


Τα σπορ στην Ελλάδα έχουν κάτι το τρομακτικό. Μετά από κάθε ήττα όλοι θυμούνται τον προπονητή που κρύβουν μέσα τους. Βέβαια όλη η Ελλάδα κι έναν προπονητής, όπως με κάθε ευκαιρία γίνεται υπουργός οικονομικών, αστυνομικός, γιατρός και πάνω από όλα δικαστής. Των πάντων.

Έτσι και ο Τάκης χθες κατά τη προσφιλή τακτική των πάντων άρχισε να λέει τα δικά του. Για τον προπονητής για τους παίκτες και φυσικά για τους διαιτητές και τους κακούς αντιπάλους που «πάντα με εμάς παίζουν καλά και τα βάζουν όλα».

Μα αγαπημένε μου φίλε Τάκη τα «έβαζαν όλα» όπως λες γιατί πολύ απλά τα δικά μας τα παιδιά τους αφήνανε. Εντάξει συμφωνώ ότι  2-3 σουτ που μπήκανε ήταν τυχερά αλλά πόσες φορές δεν έβαλε η Ελλάδα τέτοια σουτ. Αυτό που ήταν εκνευριστικό χθες ήταν αυτή ακριβώς η συμπεριφορά.\

Ο αντρικός και αθλητικός εγωισμός ορισμένων παικτών πήγε περίπατο κι έτσι δώσαμε δικαιώματα στους Φινλανδούς όχι μόνο να πιστεύουν ότι μπορούν να μας νικήσουν αλλά και το κάνουν κιόλας. Άκουσον άκουσον.

Ίσως όμως σκέφτομαι και να είναι καλύτερα έτσι. Να προσπαθείς ξανά από την αρχή ξέροντας ότι τίποτα δε χάθηκε ακόμα. Με μια νίκη με την Ισπανία και όλα θα γυρίσουν τούμπα πάλι. Και θα βγούνε οι "προπονητές" που τώρα κάνουν τους ξύπνιους και να θα κάνουν μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα.
Τι λες Τάκη; Η Ισπανία είναι αχτύπητη; Έχουμε κόμπλεξ απέναντί τους; Για να τους νικήσουμε θα πρέπει να κάνουμε ένα θαύμα;

Ξεχνάς Τάκη μου, ξεχνάς και πολύ στεναχωριέμαι. Η ομάδα αυτή έχτισε το μύθο της μέσα από μικρά  και μεγάλα θαύματα. Τα 50 δευτερόλεπτα απόλυτης τρέλας απέναντι στη Γαλλία στον ημιτελικό του Βελιγραδίου, ο ημιτελικός στη Σαϊτάμα απέναντι στις ΗΠΑ, ακόμα και το χάλκινο στην Πολωνία ήταν τέτοιο αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες που είχε η εθνική μας και τότε. Δεν έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια από τότε.


Άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια ο μπασκετικός Ολυμπιακός δεν έχει κάνει σχολή πάνω στα θαύματα; Έχει παίκτες του η εθνική και πάνω από όλους το Σπανούλη το θαυματοποιό… Λέτε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου