Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΣΚΕΤΗ ΑΠΟ(Ε)ΛΑΥΣΗ


   Ο αγώνας μόλις έχει λήξει, ο ΑΠΟΕΛ είναι για δεύτερη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League και το ΓΣΠ σηκώνεται κυριολεκτικά στο πόδι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τρέχει προς την κερκίδα και τραγουδάει μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας προς τους φίλους της ομάδας. Οι στιγμές είναι μοναδικές, ξεπερνούν τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να στερήσουν από την κυπριακή ομάδα αυτό που με βάση την εικόνα του αγώνα δικαιούταν.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ να έχει να ανατρέψει το 1-0 της Πολωνίας για να καταφέρει την πρόκριση. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στις δύο εστίες ώσπου η ομάδα του Γιοβάνοβιτς άρχισε το σφυροκόπημα, αρκετές ευκαιρίες που έδειχναν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Ήρθε τελικά μετά από μια απίστευτη εκτέλεση κόρνερ του Μαντούκα (που έκανε φοβερό παιχνίδι) και τα διαδοχικά λάθη του Μαλέτσκι και του τερματοφύλακα Παρέικο στο οποίο και χρεώθηκε ως αυτογκόλ. Στην συνέχεια μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες αλλά καμία κλασική.

   Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όλα πήγαν ιδανικά καθώς στο 54’ ο Αΐλτον με κοντινή προβολή έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του και παράλληλα την πρόκριση. Όταν ξαφνικά στο 71’ με τον Χιώτη μέχρι εκείνη τη στιγμή να είναι απλός θεατής η Wisla μείωσε σε 2-1 με το Βιλκ και έγειρε την πλάστιγγα της πρόκρισης προς το μέρος της. Παρόλα αυτά ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά ούτε και πανικοβλήθηκε επιχειρώντας με ανορθόδοξους τρόπους να φτάσει στο γκολ – πρόκριση. Ίσα ίσα δεν ξέφυγε από τον τρόπο παιχνιδιού του και προσπαθούσε με σουτ και πλαγιοκοπήσεις να πετύχει κάποιο γκολ. Γκολ που ήρθε στο 87’ με τον Αΐλτον και πάλι ύστερα από ωραία προσπάθεια του Νεκτάριου Αλεξάνδρου από τα αριστερά.

   Τα κατέφερε τελικά, ο Γιοβάνοβιτς και η ομάδα του να κάνουν τους οπαδούς τους να παραμιλάνε πάλι και έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα στις ελληνικές ομάδες για το πώς όταν έχεις οργάνωση και αγάπη για αυτό που κάνεις ακόμα και χωρίς πολλά λεφτά (πολλοί παίχτες άλλωστε που έπαιξαν χτες έφυγαν ως αποτυχημένοι ή παλτά από τη χώρα μας) μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Αυτοί που έφυγαν ως αποτυχημένοι από το φοβερό μας πρωτάθλημα παρέδωσαν μαθήματα, απλά μαθήματα ποδοσφαίρου, χωρίς να σηκώσουν τη μπάλα από το έδαφος ούτε μια φορά, χωρίς ίχνος βεντετισμού, χωρίς να φοβηθούν να παίξουν μπάλα ακόμα κι όταν η Wisla μείωσε, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος μπαίνουν στην κληρωτίδα της Πέμπτης γνωρίζοντας ότι ίσως είναι για πολλούς επιθυμητός αντίπαλος αλλά αποφασισμένοι να δείξουν στην Ευρώπη ποιοι πραγματικά είναι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου