Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Πρωταθλήτριες των 700 ευρώ!!!!


     Παρασκευή απόγευμα και ένας ήλιος ανέτειλε ξαφνικά μέσα από το τούνελ στο οποίο μας έχουν βάλει να ζούμε. Είναι η εθνική πόλο των γυναικών που με μια συγκλονιστική εμφάνιση νίκησε τη διοργανώτρια Κίνα και κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τα κορίτσια τα κατάφεραν μέσα από τρομερές δυσκολίες και έφτασαν στον παγκόσμιο τίτλο αήττητες αποδεικνύοντας ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά.
    Αύριο δε θα αυξηθούν οι μισθοί, δε θα επιστραφούν τα <<κλεμμένα>>, δε θα διαγραφεί το χρέος μας όμως μπορούμε για λίγες ώρες ή και μέρες να χαμογελάμε και να περηφανευόμαστε για αυτά τα κορίτσια που φώναξαν ηχηρό παρών και έκαναν μετά από πολύ καιρό να ακουστεί μια ευχάριστη είδηση στα δελτία ειδήσεων.
    Οι Ρουμπέση, Λιόση, Μελιδόνη, Λαρά ήταν παρούσες και στις τρεις κατακτήσεις <<παγκόσμιων>> μεταλλίων με αυτή την ομάδα (Ολυμπιακό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο) και παρέα με τις Κούβδου (τερματοφύλακας του τουρνουά), Ασημάκη, Αντωνάκου, Γερόλυμου, Τσουκαλά και τις άλλες κοπέλες έφτασαν σε μια κορυφή που καμία εθνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών δεν σκαρφάλωσε, στην κορυφή του κόσμου.
    Είναι αλήθεια λοιπόν, τα κορίτσια τα κατάφεραν και το έκαναν επιβλητικά δείχνοντας σε όλους μας ότι με δουλειά και οργάνωση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Στην Ελλάδα του Δ.Ν.Τ και των <<ταξιτζήδων>> στην Ελλάδα των στημένων και του παραγοντισμού ήρθαν αυτά τα κορίτσια και μας έδειξαν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα που νικά, που παλεύει, που προοδεύει και περηφανεύεται. Η κορυφή του κόσμου λοιπόν τους ανήκει, και ανήκει μόνο σε αυτές σε κανέναν πολιτικό που θα τρέξει στο αεροδρόμιο για να προλάβει να βγει φωτογραφία δίπλα τους. Ανήκει στις αθλήτριες που είναι απλήρωτες χρόνια, χωρίς υποδομές που αμείβονται με εφτακόσια ευρώ, που αγωνίζονται το χειμώνα με θεατές συγγενής και φίλους και στο Γιώργο Μορφέση, τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας που είναι άνεργος… ένας άνεργος παγκόσμιος πρωταθλητής.
    Μια βαθιά υπόκλιση λοιπόν σε αυτά τα κορίτσια που τα κατάφεραν και μας χάρισαν μια νότα αισιοδοξίας και χαράς σε αυτές τις μαύρες μέρες που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου