Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Κύπελλο... ντροπής


   Ούφφφ … άλλος ένας αγώνας – ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο τελείωσε και βρήκε νικητή και κυπελλούχο την ΑΕΚ μετά από εννέα χρόνια από την τελευταία κατάκτηση το 2002. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με τα χίλια ζόρια και δεν τελείωσε… ποτέ ή μάλλον τελείωσε 7 λεπτά πριν λήξουν και τα εννιά λεπτά των καθυστερήσεων αφού χιλιάδες και όχι 100 ή 200 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για άγνωστο λόγο αφού η ομάδα τους ήταν σίγουρη νικήτρια και κυπελλούχος.
     Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, κάνεις δεν θα θυμάται αυτό τον αγώνα γιατί πολύ απλά ρυθμός δεν υπήρξε ποτέ με οπαδούς να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι μέσα στο γήπεδο και σε κάθε γκολ έμπαιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μας επιβεβαιώνει κάθε φορά ότι (δυστυχώς) υπάρχει κι άλλο, πιο κάτω ακόμα, ένα ποδόσφαιρο που πάσχει σε όλα τα μέτωπα, οργανωτικά-διοικητικά, οικονομικά, κτλ. Όταν ένας ‘οπαδός’ φτάνει στο σημείο να κινείται απειλητικά εναντίων οικογενειών των ποδοσφαιριστών και έρχονται στα χέρια με τους ίδιους ε τότε πείτε μου πόσο ακόμα υπάρχει. Θλίβομαι πραγματικά για όλο αυτό το πράγμα που νομίζουμε ότι είναι ποδόσφαιρο, ένας αγώνας που θα έπρεπε να είναι πραγματική γιορτή για το ποδόσφαιρο τον καταντήσαμε πεδίο μάχης και ξεσπάσματος διάφορων τύπων.
   Εισβολές οπαδών, ανελέητο ξύλο, και εικόνες οι οποίες πλέον έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο αλλά κανένας να μη μπορεί να κάνει κάτι για να διορθωθεί κάτι. Είναι κρίμα για τις αγωνίες και την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών να μην επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτούς παρά σε όλους αυτούς οι οποίοι θεωρούν το ποδόσφαιρο τσιφλίκι τους και καθιστούν τους πραγματικούς λάτρες του ποδοσφαίρου όμηρους των απαράδεκτων συμπεριφορών τους.
   Ένα μεγάλο κρίμα για αυτόν τον μεγάλο παίχτη που σήμερα πανηγύρισε (?) τον πρώτο του τίτλο και αποτίναξε από πάνω την ταμπέλα του loser που του απέδωσαν κάποιοι κακοπροαίρετοι. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν, είναι και θα είναι ένα κόσμημα για το ποδόσφαιρό μας και ένας παίχτης που δεν προκάλεσε ποτέ με τη συμπεριφορά του είτε εντός είτε εκτός γηπέδου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χαίρει εκτίμησης από πλείστους οπαδούς όλων των ομάδων.
   Η ΑΕΚ κατάφερε σήμερα να γιάνει (έστω και για λίγο) τις βαθιές πληγές της από την κατάσταση την οποία την έφεραν διάφοροι που την διοίκησαν κατά καιρούς, αν θα καταφέρει να γιατρευτεί το βλέπω χλωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου